Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Prominent en Molenaar laten een wens van HHCP uitkomen

 | www.prominent.nu

Het begon met een inzamelingsactie door medewerkers van de grootste zitspecialist van Nederland voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Ze hadden een mooi bedrag ingezameld van 40.176,83 euro. John Boerhof, mede-eigenaar van het outletcentrum in Heeten, waar ook Prominent een plek heeft, had eerder het werk van het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen onder de aandacht gebracht bij het bedrijf . Ze zochten een project, waarbij het ingezamelde geld niet op een grote bult kwam en die vonden ze bij HHCP. Want niet alleen op Leyte is veel nodig, ook op andere eilanden is er behoefte aan het verbeteren van veel basisvoorzieningen. Het verhaal van Jo en Truus Schoorlemmer over de erbarmelijke situatie van de gezondheidszorg voor de mensen op veel plekken in het land en de wens om een gemeenschaps/gezondheidscentrum te bouwen, sprak het bedrijf aan en heeft hen doen beslissen het volledige bedrag te doneren aan HHCP. Het is haast niet te geloven, maar van het gedoneerde bedrag kun je op de Filipijnen een compleet ziekenhuis bouwen. Als dit ziekenhuis er staat, dan hoeven gewonden, zieken en vrouwen in barensnood niet meer 4 tot 6 uur te reizen om in een ziekenhuis  behandeld te kunnen worden. Jo en Truus waren zeer blij en verrast met zo’n mooie gift die een wens van hun doet uitkomen. Dit ziekenhuis wordt vernoemd naar de gulle gever Prominent.
Het Prominent hospital, wordt gebouwd in de provincie Quezon in de stad Gumaca. Deze kliniek zal een barangay health center worden voor 5 barangays en wordt uitgebreid met een ly-in center voor zwangere vrouwen. Er is een verloskamer voor 2 personen en er zullen 3 ziekenhuis bedden aanwezig zijn voor de 24 uur na de bevalling. De kliniek wordt gebouwd met steun van Prominent en H.H.C.P. zal zorgen voor de inventaris, met hulp van verschillende ziekenhuizen in Nederland.
  
Prominent is een maatschappelijk betrokken onderneming, zo hebben ze op hun kosten al een basisschool gebouwd op Haïti en ondersteunen ze het René Kids Centre in Namibië. Meer hierover kunt u vinden op hun website: www.prominent.nu


 | Prominent en Molenaar laten een wens van HHCP uitkomenCategorie SponsorenBron De StichtingDatum 07/01/2014

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie