Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Bouw van het Barangay Health Station in Gumaca gaat van start.


Het gaat nu echt beginnen. De bouw van het Barangay Health Station in Guamaca [in de barangay Sastre] die bij voltooiing de Prominent clinic wordt genoemd.
De bouw is mogelijk gemaakt door de giften vanProminent in samenwerking met HHCP en de Tanada foundation [die toezicht houden tijdens de bouw]. Op bovenstaande foto's zie je hoe de bouw op de Filipijnen van start gaat. Ze noemen het ground breaking.
De ground breaking komt overeen wat bij ons de eerste paal slaan is. Alleen vind daar een heel andere ceremonie plaats.
Via een stellage boven de grond laat men een ijzeren staaf (buis) in de grond zakken. Daarin worden door de aanwezigen munten gegooid, zodat echt alles betaald is
Daarna wordt de buis vol beton gegooid en tot slot van de ceremonie wordt ter plekke een klein speen varken gedood (de keel doorgesneden) en het bloed dat wordt opgevangen in een schaaltje wordt in het gat en op de plaats waar het gebouw moet komen rond gegoten. Dit om de geesten ter wille te zijn zodat er geen ramp zal gebeuren tijdens de bouw. Het speenvarkentje wordt daarna geroosterd en die dag door de aanwezigen en de bouwvakkers tijdens de ceremonie  gegeten.
Op de eerst foto zie je het gieten van water langs de draad in de buis, die later in het midden van het gebouw komt. Op de tweede foto mag de burgemeester van Gumaca de kuil dicht gooien.
De grote foto onder tonen alle officiële mensen die bij deze ceremonie aanwezig waren.
v.l.n.r. vertegenwoordiger ministerie van Gezondheid, Toby Tañada (congres kandidaat) dame van ministerie; mevr. Zeny Tañada, haar man voormalig Senator Bobby Tañada, president Tañada Foundation, burgemeester van Gumaca Erwin Caralian, medewerkers van gemeente Gumaca en kantoor  Tañada foundation en voormalig congresman Erin Tañada.
De kleine foto onder toont het tekenen van het officiële document, dat de bouw kan starten. Namens Prominent tekent in opdracht van H.H.C.P. onze contact persoon mevr. Zeny Tañada, tevens lid van de Tañada foundation. | Bouw van het Barangay Health Station in Gumaca gaat van start.

 | Bouw van het Barangay Health Station in Gumaca gaat van start.
Categorie SponsorenBron De StichtingDatum 19/08/2015

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie