mobiele versiecomputer versie
RSS

hhcp.nl

mobiele versie

Waarom helpen we de bevolking op de Filippijnen?

Het nut van hulp aan de Filipijnen | Waarom helpen we de bevolking op de Filippijnen?
Het HHCP stuurt al sinds 1990  hulpgoederen naar de Filipijnen ter ondersteuning van de bevolking op gebied van onderwijs en medische zorg. Het mag dan soms lijken als een druppel op een gloeiende plaat. Toch kan men zien, dat er in al die jaren vooruitgang is geboekt.
Zo is er in Buhi een ziekenhuis volledig ingericht en is deze 24 uur per dag operationeel. Nu kunnen zieken daar worden behandeld  en hoeven ze niet twee uur te reizen naar Naga. Ook kan eerste hulp worden verstrekt.
Tevens is in Buhi met behulp van Wilde Ganzen en de Johan Wind Prijs een dubbel klaslokaal gebouwd voor doofstomme kinderen.
Deze school is  "Horizon" genoemd naar de Horizon in Raalte, waar Johan Wind de voormalige directeur was. De school betekent enorm veel voor de kinderen, omdat ze anders  als verschoppelingen verborgen waren gehouden voor de buitenwereld.
In de provincie van Quezon zijn vijf ziekenhuizen elk voorzien van een echo apparaat, waarmee veel zwangerschappen goed begeleid en veel ziektes vroegtijdig ontdekt kunnen worden.
De bouw van een O.K. en Verloskamer in Camiguin maakte het mogelijk om alle operaties lokaal te verrichten. Hierdoor hoeft men niet meer eerst een uur met de boot en twee uur over de weg voor men in een ziekenhuis op het vasteland is. Tevens wil men op het eiland met een goede verloskamer proberen het aantal babysterftes in drie jaar tijd tot een minimum terug te brengen.
Door het sturen van naaimachines zijn op verschillende plaatsen naaicentra’s opgericht waarmee vrouwen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. In Camiguin volgen vrouwen daarvoor een jaar lang cursus en als ze geslaagd zijn, mogen zij de naaimachine mee naar huis nemen om daar een eigen naaitalier te starten.
Veel scholen zijn voorzien van meubilair en schoolmateriaal om zo beter onderwijs te bewerkstelligen.      

Omdat de stichting HHCP enerzijds direkt contact heeft met de plaatselijke autoriteiten op de Filipijnen, zoals Congresman, Gouverneur en burgemeester, en er anderzijds ook een goede samenwerking is met de Filipijnse ambassadeur, Romeo A. Arguelles, in Nederland, kan er geen sprake zijn van corruptie.
Dit ook omdat jaarlijks controle en een wederzijds goede verstandhouding dit voorkomt.Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.