Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Prominent comfortproducten opent kliniek in de Filipijnen.

 |  Prominent comfortproducten opent kliniek in de Filipijnen.
                      
Bij de tyfoon ramp in 2013 op het eiland Leyte, Filipijnen, hebben staf en medewerkers van Prominent geld ingezameld, maar wilde dat dit werd aangewend voor een speciaal project en niet verdween op de grote hoop. In overleg met H.H.C.P. werd besloten een kliniek annex kraam centrum te bouwen in Gumaca, provincie Quezon op het hoofd eiland Luzon,Filipijnen.
Deze kliniek was bestemd voor 6 barangays (buurtschappen) voor een bevolking van ruim 6000 mensen. Echter nu de kliniek klaar is, blijkt deze dienst te doen voor in totaal 21 barangays, dat is 1/3 deel  van de stad Gumaca. Het is volgens Filipijnse begrippen een ultra modern gebouw, dat volledig is voorzien van inventaris en medische instrumenten door H.H.C.P.
Dankzij Prominent  en met financiële hulp uit Nederland is er een kliniek/ annex kraamcentrum neergezet van 17,5 bij 10 meter, dat voorzien is van een volledige tandartsenpraktijk, onderzoekkamer, verloskamer en vrouwenafdeling met 3 bedden en kinderbedjes.
De opening heeft 3 maart 2016 plaats gevonden in bijzijn van plaatselijke autoriteiten en enkele leden van bestuur H.H.C.P. en  hun grote sponsor John Boerhof. Tijdens de toespraak door de gemeentelijke dokter, die toezicht houdt op alle health centra in de gemeente, werd medegedeeld, dat deze kliniek het aantal sterfgevallen bij bevallingen drastisch zal terug dringen. In een bepaalde tijd worden hier 20 bevallingen in een week verwacht.
Het prachtige gebouw was voor Prominent buiten alle verwachtingen en men deed als waardering voor hetgeen H.H.C.P. had bereikt een toezegging  voor een volgend gelijkwaardige kliniek. H.H.C.P. is hier Prominent zeer dankbaar voor.
In overleg met de plaatselijke autoriteiten is besloten deze kliniek te bouwen in de barangay Dungawan Paalyunan, in Guinayangan, Quezon, Filipijnen.

 |  Prominent comfortproducten opent kliniek in de Filipijnen.

Categorie SponsorenBron De StichtingDatum 19/04/2016

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie