In memoriam ~ Lieve Truus, rust zacht

In memoriam ~ Truus Schoorlemmer | In memoriam ~ Lieve Truus, rust zacht
Je wilde heel graag weer naar de Filipijnen. Voor jou was dat thuiskomen. Samen met de heer Prins zou je naar de ceremoniële opening gaan van de vorig jaar gerealiseerde Prins kliniek. De reis was geboekt, maar helaas werd deze vanwege jouw afnemende gezondheid op het laatste moment gecanceld. Dat was afgelopen november een flinke teleurstelling, maar je hield zoals altijd de moed erin.

Samen met Jo heb je heel je ziel en zaligheid gelegd in het helpen van de kansarmen op de Filipijnen. Je vertelde ons vaak dat, ondanks de armoede, de mensen dankbaar en tevreden zijn. Een belangrijke waarde voor jou en Jo was respectvol met elkaar omgaan. Je paste je aan naar de gewoonten en gebruiken van de Filipijnse cultuur. Samen met Jo bouwde je vriendschappen voor het leven. Door te vragen hoe je mensen kunt helpen, wist je precies wat er nodig was. De containers met hulpgoederen werden heel secuur ingepakt. Je wist exact wat waar in zat en welke bestemming het moest krijgen. Je had alles door je handen gehad. Eerst samen met Jo, later alleen, bracht je de goederen op de juiste plek.

Samen met Jo was je een sterk team. Jullie vulden elkaar goed aan en hadden samen de vaardigheden die nodig zijn om dit belangrijke werk te kunnen doen. Toen Jo kwam te overlijden was dat vanzelfsprekend een enorm gemis, je stond er in één keer alleen voor. Vastberaden was je om door te gaan. Dat was niet gemakkelijk, je hebt verdriet gehad en je hebt je eenzaam gevoeld, maar uiteindelijk heb je het toch maar mooi volbracht.

Lieve Truus, rust zacht

 | In memoriam ~ Lieve Truus, rust zacht

Categorie HHCPBron HHCPDatum 16/01/2024

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.