Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Projecten | Prominent Kliniek

Prominent KliniekHet begon met een inzamelingsactie door medewerkers van de grootste zitspecialist van Nederland voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Ze hadden een mooi bedrag ingezameld van € 40.176,83. John Boerhof, mede-eigenaar van het outletcentrum in Heeten, waar ook Prominent een plek heeft, had eerder het werk van het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen onder de aandacht gebracht bij het bedrijf . Ze zochten een project, waarbij het ingezamelde geld niet op een grote bult kwam en die vonden ze bij HHCP. Want niet alleen op Leyte is veel nodig, ook op andere eilanden is er behoefte aan het verbeteren van veel basisvoorzieningen. Het verhaal van Jo en Truus Schoorlemmer over de erbarmelijke situatie van de gezondheidszorg voor de mensen op veel plekken in het land en de wens om een gemeenschaps/gezondheidscentrum te bouwen, sprak het bedrijf aan en heeft hen doen beslissen het volledige bedrag te doneren aan HHCP. Het is haast niet te geloven, maar van het gedoneerde bedrag kun je op de Filipijnen een compleet ziekenhuis bouwen. Als dit ziekenhuis er staat, dan hoeven gewonden, zieken en vrouwen in barensnood niet meer 4 tot 6 uur te reizen om in een ziekenhuis  behandeld te kunnen worden. Jo en Truus waren zeer blij en verrast met zo’n mooie gift die een wens van hun doet uitkomen. Dit ziekenhuis wordt vernoemd naar de gulle gever Prominent.

Het Prominent kliniek, wordt gebouwd in de provincie Quezon in de stad Gumaca. Deze kliniek zal een barangay health center worden voor 5 barangays en wordt uitgebreid met een ly-in center voor zwangere vrouwen. Er is een verloskamer voor 2 personen en er zullen 3 ziekenhuis bedden aanwezig zijn voor de 24 uur na de bevalling. De kliniek wordt gebouwd met steun van Prominent en H.H.C.P. zal zorgen voor de inventaris, met hulp van verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Prominent is een maatschappelijk betrokken onderneming, zo hebben ze op hun kosten al een basisschool gebouwd op Haïti en ondersteunen ze het René Kids Centre in Namibië. Meer hierover kunt u vinden op hun website: www.prominent.nu

Het gaat nu echt beginnen. De bouw van het Barangay Health Station in Guamaca (in de barangay Sastre) die bij voltooiing de Prominent clinic wordt genoemd. De bouw is mogelijk gemaakt door de giften van Prominent in samenwerking met HHCP en de Tanada foundation (die toezicht houden tijdens de bouw). Op bovenstaande foto's zie je hoe de bouw op de Filipijnen van start gaat. Ze noemen het ground breaking. De ground breaking komt overeen wat bij ons de eerste paal slaan is. Alleen vind daar een heel andere ceremonie plaats. Via een stellage boven de grond laat men een ijzeren staaf (buis) in de grond zakken. Daarin worden door de aanwezigen munten gegooid, zodat echt alles betaald is.

Daarna wordt de buis vol beton gegooid en tot slot van de ceremonie wordt ter plekke een klein speen varken gedood (de keel doorgesneden) en het bloed dat wordt opgevangen in een schaaltje wordt in het gat en op de plaats waar het gebouw moet komen rond gegoten. Dit om de geesten ter wille te zijn zodat er geen ramp zal gebeuren tijdens de bouw. Het speenvarkentje wordt daarna geroosterd en die dag door de aanwezigen en de bouwvakkers tijdens de ceremonie  gegeten.

Op de eerst foto zie je het gieten van water langs de draad in de buis, die later in het midden van het gebouw komt. Op de tweede foto mag de burgemeester van Gumaca de kuil dicht gooien.

Als alles volgens plan verloopt, dan zal de 1e week van maart 2016 de opening van de Prominent kliniek plaatsvinden. Op 29 mei 2015 en op 4 december 2015 zijn er al containers met spullen om de kliniek mee in te richten en gebruiksklaar te maken ingepakt en verscheept. Op 18 december 2015  wordt de laatste container voor dit project gevuld en verzonden.

 | Projecten | Prominent Kliniek

Deze foto toont het tekenen van het officiële document, dat de bouw kan starten. Namens Prominent tekent in opdracht van H.H.C.P. onze contact persoon mevr. Zeny Tañada, tevens lid van de Tañada foundation.


 | Projecten | Prominent Kliniek

Op de foto hierboven worden alle officiële mensen die bij deze ceremonie aanwezig waren getoond. V.l.n.r. vertegenwoordiger ministerie van Gezondheid, Toby Tañada (congres kandidaat) dame van ministerie; mevr. Zeny Tañada, haar man voormalig Senator Bobby Tañada, president Tañada Foundation, burgemeester van Gumaca Erwin Caralian, medewerkers van gemeente Gumaca en kantoor  Tañada foundation en voormalig congresman Erin Tañada.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.