Twee containers klaar voor vertrek naar Camiguin

 | Twee containers klaar voor vertrek naar Camiguin
In September zijn er twee containers klaargemaakt voor vertrek naar het eiland Camiguin.
De eerste container is gevuld met schoolmeubelen, tafels en stoelen. De tweede is voor de helft gevuld met schoolmeubelen en de andere helft ziekenhuismaterialen.
De schoolmeubelen zijn geschonken door Boerhof Projectinrichters uit Heeten. Daar staan nu de containers, want dan houden wij meer ruimte in de loods.

De reis die de containers gaan maken:
- van Rotterdam naar de haven van Cagayan de Oro, Singapore Mindenao Philippines, de containers worden half november in de Filippijnen verwacht.
- van daaruit gaat het met vrachtwagens 4 tot 5 uur rijden over land en met de veerboot naar Camiguin. Dat is drie uur varen, en op het eiland dan nog twee uur rijden.
- daar kunnen de mensen, gedurende de nacht, de containers lossen. Dat is een hele kluif want alles moet met de hand gelost worden, zonder heftruck of palletwagen. Ik heb respect voor deze mensen en hoe ze moeten werken.
- Dan moet alles nog weggebracht worden naar de scholen, met kleine auto's, want anders kunnen de spullen niet de bergen in. De bergen zijn duizenden meters hoog. Wij (Jo en Truus) hebben daar ook eens in de wolken gelopen.

Er moeten 300 setjes verdeeld worden over veel scholen. Iedere school krijgt meubels, anders worden de andere scholen jaloers. Voor de twee ziekenhuizen moeten de spullen verdeeld worden; rolstoelen, rollators, verband, dekens, hospitaal textiel, enz.

De wens van HHCP is dat alles goed mag verlopen. Geen probleem met de papieren en veilig lossen zonder ongelukken.

Categorie ProjectenBron HHCP Truus SchoorlemmerDatum 20/10/2020

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.