Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Projecten | Naaicentrum op Camiguin

Reviseren oude naaimachines t.b.v. naaicentra'sDoor vrijwilligers worden in Nederland oude naaimachines verzameld. Deze worden gerepareerd, gereviseerd en vervolgens ter beschikking gesteld aan diverse hulporganisaties. Zo ook aan het HHCP.

De naaicentra's zijn opgericht met de verkregen naaimachines. Door de mensen onderricht te geven kunnen zij in hun eigen levensonderhoud voorzien. Veelal hebben deze mensen geen onderwijs gehad.
Naast het naaien krijgen de mensen vaak ook ander onderricht.
Als men een cursus heeft gevolgd en diploma heeft behaald, mag men de naaimachine mee naar huis nemen om zo thuis een eigen atelier te beginnen.
In de provincie Bicol heeft men kleren gemaakt van de lappen, die met de naaimachines waren meegestuurd. De kleding wordt in de dorpen verkocht en met het verkregen geld heeft men een kleuterklas en apotheek gebouwd voor de plaatselijke bevolking.
In Camiguin worden door de naaicentra's alle gordijnen voor regeringsgebouwen  en het beddegoed voor de ziekenhuizen genaaid.

Een voorbeeld is een naaicentrum op het eiland Camiguin, waar via het HHCP naaimachines ter beschikking zijn gesteld.  Klik hier voor meer foto's.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.