Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Reisverslag Truus voorjaar 2018; deel 5

Het laatste weekend in de Filippijnen. Zaterdag 28 april was het de dag dat Jo bij zijn broer Ben bij werd gezet, in Marikina. We hadden om 3 uur een mis met alle vrienden van de Filippijnen. Velen waren aanwezig, zo ook de ambassadeur van de filippijnen die iedere keer bij het laden van een container was in de beginjaren, bijzonder was dat.

De priester van de orde van Ben was de voorganger. Alles speelde zich op het kerkhof af. De Mis begon met het aansteken van de kaarsen; één voor de vrienden, één voor de armen, één voor Dina, en één voor Jo. Butch en Truus brachten een kaars naar Maria toe. Daarna begon het koortje Filippijnse liederen te zingen. Het was ook een dankdienst voor de mooie jaren van Dina en Jo. Dat wat ik in Heeten en in het crematorium had voorgelezen, was in het Engels vertaald, en dat heb ik voorgelezen. Iedereen was er stil van. Er waren ook mensen die heel verdrietig waren. De vredeswens was heel mooi, dit heeft even tijd gekost, maar het was goed.

Daarna heeft iedereen Jo en het Kruisje van Dina besprenkelt met wijwater en zij wij allen naar de urn muur gegaan naar de plaats van Ben. Daar is Jo en het kruisje van Dina bijgezet. Heel in drukwekkend, maar ook heel mooi. Daarna hebben wij wat gedronken en gegeten tussen de grafstenen. Bijzonder om dit mee te mogen maken.

Dat was dan drie maanden Filippijnen! In Oktober wordt Jo in Batanes bijgezet, dan is het een jaar geleden dat Dina is overleden. En als ze klaar zijn met de verbouwing van de Holland kliniek dan komt Jo in de hal van de Holland Kliniek.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit voor Jo heb kunnen doen. EN al die mensen die mij een sms-je of bericht gestuurd hebben mijn hartelijke dank, maar ook naar de vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben.

> fotoverslag van de reis
Categorie ReisverslagenBron Truus SchoorlemmerDatum 18/07/2018

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.