Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Reisverslag Truus voorjaar 2018; deel 4

Wij zijn onderweg naar de province Quezon. Eerst naar de Prominent kliniek nr. 1 geweest om te kijken hoe het werkt en of er problemen zijn die wij moeten proberen op te lossen. Het ziet er goed schoon en opgeruimd uit, dat is heel belangrijk. Wij willen niet dat er dieren of ander ongedierte rond loopt. Alles ziet er prachtig uit, goed en heel. Het werkt goed. Ook is hier goed geluisterd naar het advies dat wij hebben gegeven.

 | Reisverslag Truus voorjaar 2018; deel 4
Toen zijn wij naar de Paulinus kliniek gegaan voor de opening. Eerst was er een priester voor de inzegenen van het gebouw. Daarna was de dokter er, die een woord sprak dat zij zo blij was met dit gebouw, waar de mensen als mens geholpen kunnen worden. Toen de verloskundige, zij sprak over het oude gebouw wat eerst gesloopt moest worden om een nieuw gebouw te kunnen bouwen en nu is het zo ver, ze werkt er met plezier. Toen de Burgermeester, die sprak over Jo, over het grondbrekinde werk, en dat hij te jong was overleden. Daarna moest ik een toespraak houden, de eerste. Er kwam ook een moment van stilte bij. Jerra had mij gevraagd om te stoppen na het eerste gedeelte van de toespraak. Toen gingen alle mensen staan en begonnen in hun landstaal het Onze Vader en het Wees Gegroet te zingen voor Jo. Je kreeg er kippenvel van, heel indrukwekkend. Daarna kon ik verder gaan met de toespraak. Na mij kwam Zeny voor de toespraak. Die sprak ook in de landstaal en gaf overal uitleg van alle toespraken. Daarna wat gegeten en de mensen een t shirt geven als een gebaar van dank.

Daarna naar Prominent nr. 2 die was bijna klaar, alleen de tegels moesten gelegd worden in de kamers. Eind juli dan kan dit gebouw ingericht worden, dan komt er een in zegening door een priester en gaat het open. En wanneer de mensen van prominent er naar toe gaan, dan wordt het officeel geopend. Ook gaat dat samen met de nieuwe weg die de burgermeester heeft aangelegd van cement. De lengte is tussen de 5 en 10 kilometer. De weg ernaar toe was slecht, de mensen zouden van de brancard af schieten. Nu wordt het een prachtige weg. Ook is er een ambulance en al de papieren zijn al klaar. Er kan gestart worden met Prominent nr 2! Het werkt samen met het ziekenhuis in de plaats.  

> fotoverslag van de reis
Categorie ReisverslagenBron Truus SchoorlemmerDatum 18/07/2018

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.