Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Medische missies | SamenvattingSedert ruim 3 jaar worden er in samenwerking met het HHCP ook medische missies naar de Filipijnen verzorgd. Daar het HHCP in al die jaren veel contacten met een groot aantal ziekenhuizen heeft gelegd is het idee ontstaan om medische missies te ondersteunen. Het doel van deze missies is om mensen te opereren die anders niet geholpen worden, om les te geven aan artsen en verpleegkundigen en om de ziekenhuizen gericht te ondersteunen bij de aanschaf van zinvolle en noodzakelijke apparatuur.
Er zijn tot nu toe 4 gynaecologische en 2 cardiologische missies geweest. Door toedoen van deze missies zijn er nu 5 ziekenhuizen die echo- en ECG apparatuur hebben gekregen vanuit Nederland. Er is les gegeven in het gebruik en de interpretatie en er is reeds feed back geweest waarbij opvalt dat deze apparatuur uitstekend wordt benut en ook beheerd.
Tijdens de 4 gynaecologische missies zijn enkele honderden vrouwen geopereerd, al het noodzakelijke materiaal werd via de HHCP tevoren naar de ziekenhuizen verscheept, tevens werden enkele duizenden cardiologische en gynaecologische patiënten op de polikliniek gezien. Aan de hand van deze  poli patienten en tijdens de operaties werd aan de artsen en verpleegkundigen klinisch onderricht gegeven. Een programma is gestart om kinderen met aangeboren hartgebreken in Manila in het hartcentrum te laten opereren en er wordt hard gewerkt om de noodzakelijke fondsen hiervoor bijeen te brengen. Daar de voorbereidingen voor iedere medische missie zeer uitgebreid zijn wordt voorlopig met 1 á 2 missies per jaar volstaan.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.