Ridders in de Orde van Oranje-Nassau!

Een onverwachte verrassing voor het echtpaar Schoorlemmer! | Ridders in de Orde van Oranje-Nassau!
Het twintig jarig bestaan van de Stichting Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen werd op 29 mei toepasselijk gevierd met een uiterst sfeervolle Filipijnse eucharistieviering in de parochiekerk met aansluitend een gezellig ontspannen samenzijn in de opslagloods met koffie, Filipijnse hapjes en springkussen voor de kinderen.

Mede door de inzet van een grote groep vrijwilligers heeft de Stichting Heetense Hulpgoederen Centrum Filipijnen (HHCP) zich al die jaren kunnen inzetten voor de minder bedeelden op de Filipijnen. De feestelijke eucharistieviering had een Filipijns karakter.

Het thema was: ‘Handen om te geven’. Voorganger was missionaris Jacques Derksen en de zang werd verzorgd door het Filipijnse zang-en danskoor Himing Natin. Opvallend was met welk een enthousiasme Derksen die werkzaam is op de Filipijnen en om de twee jaar voor een bepaalde periode terug komt naar Nederland de dienst leidde. Ongelofelijk was ook zijn bezieling, gedrevenheid en inspiratie in de overweging.

De goed gevulde kerk had een luisterend oor. Wethouder Roger de Groot sprak er na afloop zijn bewondering over uit richting de missionaris en wenste hem veel succes bij terugkeer op het Aziatische eilandenrijk. Voorts roemde hij het werk van de HHCP. “Wat hebben ze veel bereikt en wat hebben ze in de loop der jaren veel gedaan.

Theo Solen voorzitter van de Stichting HHCP had veel waarderende woorden voor alle ondersteuning die de HHCP steeds ten deel valt. In het bijzonder noemde hij de (overleden) vrijwilligers, de gemeente en alle sponsoren. “Zonder al die mensen kan de HHCP niet functioneren. Wij zijn hen heel veel dank verschuldigd.

Om niemand te vergeten werden om die reden bloemen overhandigd aan wethouder Roger de Groot en John en Miep Boerhof. Daarna las de voorzitter refererend aan Jo en Truus Schoorlemmer, de drijvende krachten achter dit vrijwilligerswerk, nog enkele citaten voor: “We doen het samen. Zonder elkaar krijgt niemand iets gedaan.
Truus doet de praktische zaken. Haar man Jo het bestuurlijke en administratie werk, inclusief alle correspondentie van het hulpproject”.

Hoogtepunt bijna aan het eind van de viering was de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding door loco-burgemeester Roger de Groot aan het verraste echtpaar Jo en Truus Schoorlemmer voor onafgebroken niet aflatende inzet voor de HHCP.

Door Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Ridders in de Orde van Oranje-Nassau!

Jo en Truus , de oprichters, hebben de HHCP gemaakt tot wat het nu is. Een bloeiende vrijwilligersorganisatie.

Daarnaast is Jo al meer dan 25 jaar verbonden aan de werkgroep gebedsdiensten binnen de parochie Heilig Kruis en is hij al meer dan 25 jaar coördinator en lid van de avondwake werkgroep en voorzitter van de beleidsgroep liturgie. Ook Truus is actief in de avondwake groep en verzorgt jaarlijks een viering met als thema: Filipijnen.

Categorie HHCPBron HHCPDatum 29/05/2010

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.