Organisatie van het jaar 2011

Wethouder Roger de Groot van de Gemeente Raalte huldigt vertegenwoordigers van de werkgroep van HHCP. | Organisatie van het jaar 2011
Het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen is gekozen tot de "Organisatie van het jaar" in de Gemeente Raalte.
Dat werd woensdag 13 juli in de eigen loods bekend gemaakt door wethouder Roger de Groot.
De verkiezing is gehouden in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk.
De jury heeft veertien nominaties bestudeerd.

Op dit moment, juli 2011, telt de werkgroep zo’n 25 vrijwilligers variërend van medewerkers die dagelijks een dag en/of een middag werken en medewerkers die vooral helpen bij het laden van de containers voor de Filipijnen en vrachtwagens voor het vervoer van kleding naar een aantal Oostbloklanden.

De werkgroep ontstond in 1990 nadat goederen per vliegtuig naar Baquio op de Filipijnen waren verzonden. De groep, die op dat moment uit slechts vijf leden bestond, was een jaar later al uitgebreid tot tien personen.

Van hen, die in de begin jaren negentig reeds bij de werkgroep betrokken waren, zijn naast Truus Schoorlemmer, mevrouw Riek Kieftenbeld, Annie Bril , Geert Slinkman en Willem Bruggeman nog steeds werkzaam. Vandaar dat genoemde vier bij de huldiging een bloemetje kregen.

In de 21 jaar dat de werkgroep inmiddels bestaat zijn, van hen die nagenoeg vanaf het eerste moment bij de werkgroep betrokken waren, met name in de afgelopen twee jaren maar liefst vijf mensen overleden. Sommige van hen hebben zelfs nog tot een maand voor hun overlijden voor de Filipijnen gewerkt.

Gelukkig is er telkens weer instroom van nieuwe vrijwilligers geweest, waardoor het werk doorgang kon vinden. Vooral nu er bijna jaarlijks vijf containers worden verstuurd, is de instroom van wat jongere vrijwilligers van harte welkom. Dit vooral voor het laden van de containers. Bij de dames die de kleren sorteren is gelukkig ook aanwas met dames van jongere leeftijd, want binnen deze groep varieerde de leeftijd tussen 75 en 86 jaar!

Waar in de beginjaren alle vrijwilligers allerlei werkzaamheden verrichtten, is men nu meer gericht met iets bezig. Iedereen heeft min of meer zijn of haar eigen werkzaamheden.
Dit heeft tot gevolg dat men beter op elkaar is ingespeeld en ieder ook weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

Categorie HHCPBron HHCPDatum 13/07/2011

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.