Onthulling Logo

 | Onthulling Logo
Onder de gasten waren ook aanwezig Rob Riksen en Chris Cats met een paar familieleden.
Rob en Rik werken allebei voor de Firma Merison. Dit bedrijft besteedt, onder de naam Merison Foundation, ook veel aandacht aan humanitaire projecten, o.a. in Roemenië en India.

Hieronder geven zij een impressie van hun bezoek aan Heeten:

In het kader van hun jubileum, het presenteren van hun nieuwe logo en het komende afscheid van de ambassadeur van de Filipijnen, wegens pensionering, waren er vele genodigden, ook Rob, Angelo, Reina en ik.

De samenkomst begon in de loods waar we met een kop koffie werden ontvangen. Daarna naar de kerk waar een super enthousiaste Pastor de sinds jaren niet aflatende hulp van deze stichting naar voren haalde. Het thema van de dienst was: handen om te geven, speciaal gericht op de Filipijnen. Deze Pastor komt ook veel op de Filipijnen, waar hij aankomende geestelijken opleidt (iets wat in Nederland steeds zeldzamer wordt). De gezangen werden door het fraai uitgedoste Filipijns dameskoor ten gehore gebracht. Gelukkig hadden wij een programma met vertaling, want die taal is echt onbegrijpelijk voor ons.

Na de dienst gingen we met stralend weer terug naar de loods ( daar zijn dagelijks vele mensen vrijwillig aan het werk) waar de ambassadeur het nieuwe naambord onthulde.

Aansluitend kon onze Robbie met veel trots een bedrag van 500,00 euro overhandigen namens Merison Foundation, wat met een enorm enthousiast applaus en dankbetuigingen in ontvangst werd genomen.

Er was net een 40ft container verstuurd dus er was ruimte waar de bijeenkomst gehouden kon worden.
Truus krijgt veel materiaal van een ziekenhuis en tijdens de bijeenkomst sprak ik met een arts die daar veelvuldig naar toe gaat en de mensen daar leert opereren.
Dit wordt regelmatig door diverse artsen gedaan en aangestuurd door de stichting. De materialen die meegenomen werden blijven daar dan weer achter.
Toen was er tijd voor een drankje en vele hapjes door de dames van het koor op traditionele wijze bereid. Angelo kon zich in zijn moedertaal even heerlijk uitleven met de dames van het koor. (Gelukkig is Rob niet jaloers).

Truus heeft de ambassadeur, zijn vrouw en secretaris nog in het Filipijns toegesproken, heel knap, maar voor ons niet te verstaan. Het gaf mij het bekende gevoel dat wanneer ik in Roemenie in het Roemeens uit een boekje iets wil vertellen en niet zeker ben of ik het goed uitspreek (doe ik dus ook meestal niet). Die ambassadeur had dezelfde bekende blik die de Roemenen tonen in zijn ogen maar volgde met veel plezier het verhaal en, wat belangrijk was, begreep waar zij het over had. Knap gedaan door Truus.

De ambassadeur en zijn vrouw bedankten een ieder voor hun inzet en vertrokken weer naar Den Haag.

Na nog een hapje en drankje zijn we weer vertrokken met een goed gevoel over een goede organisatie die veel werk verzet voor de Filipijnse kansarmen.

Rob, Angelo, Reina en Chris.

Categorie HHCPBron Rob, Angelo, Reina en ChrisDatum 24/05/2009

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.