Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
HHCP | De hulpverlening

Sociaal, educatief en medischHet Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen heeft haar vizier vooral gericht op de provincies. Daar werken, wonen en leven de mensen onder de moeilijkste omstandigheden en zijn de voorzieningen beduidend minder van kwaliteit en moeilijker te bereiken dan in een wereldstad als Manilla.

De hulp die vanuit de Heetense stichting wordt geboden, is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: sociaal, educatief en medisch. Sociaal, omdat het belangrijk is om mensen verder te helpen en ze weer een gevoel van eigenwaarde te geven. Educatief omdat scholing misschien wel de beste basis is voor een betere toekomst. Voor 65 euro worden kinderen gesponsord, zodat ze weer naar school kunnen gaan. En medisch, omdat een goede gezondheidszorg een belangrijke bijdrage levert aan het creëren van betere leefomstandigheden.

Truus Schoorlemmer en de ambassadeur van de Filipijnse ambassade in Nederland (Romeo A. Arguelles)
<br>
<br> | HHCP | De hulpverlening
Truus Schoorlemmer en de ambassadeur van de Filipijnse ambassade in Nederland (Romeo A. Arguelles)

Massaal transport | HHCP | De hulpverlening
Massaal transport


Bij hulptransporten met een omvang zoals die in Heeten, is het van belang dat de autoriteiten alle medewerking verlenen. Anders bestaat het risico dat de goederen op de verkeerde plaats aankomen, de tussenhandel zich erover ontfermt of dat er fraude op de loer ligt. De Stichting Heetens Hulpgoederen Centrum prijst zich gelukkig met de goede contacten. Op de Filippijnen zijn het vooraanstaande personen, zoals gouverneurs, congresmannen en –vrouwen en burgemeesters. Deze mensen genieten aanzien, zijn wars van corruptie en zetten zich volledig in voor de arme bevolking. In Nederland zijn met name het personeel van de Filippijnse ambassade en de ambassadeur onmisbare schakels. Dat er waardering is voor de vele arbeid vanuit Heeten blijkt wel uit het feit dat de ambassadeur vrijwel altijd zelf aanwezig is als er weer een transport wordt verscheept.

In de loop van de jaren is met diverse transportorganisaties een efficient en solide samenwerkingsverband/netwerk opgebouwd. Essentieel voor het op het juiste moment op de juiste plaats krijgen van de grote hoeveelheid hulpgoederen die jaarlijks aan de stichting worden aangeboden.

Dit netwerk mag alleen worden gebruikt voor het transporteren van goederen die aan de stichting worden aangeboden t.b.v. haar eigen hulpprojecten!


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.