Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
HHCP | De helpende handen

'van Hand tot Hand'De slogan van de Stichting Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen is ‘van Hand tot Hand’. Handen, die graag willen ontvangen, maar om dat mogelijk te maken, heb je ook handen nodig die graag willen geven.

Een aantal vrijwilligers aan het werk in de loods | HHCP | De helpende handen
Een aantal vrijwilligers aan het werk in de loods


De Stichting prijst zich gelukkig met de spontane giften van particulieren en bedrijven (zowel financieel als materieel), acties die worden gehouden (bv. op scholen en via de regionale huis aan huis krant) en de bereidheid van veel Sallanders om een Filipijns kind financieel te ondersteunen.

Onmisbaar is ook de medewerking van ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen in het gehele land, waardoor bruikbare medische apparatuur niet wordt afgedankt, maar een tweede toekomst krijgt. Door deze waardevolle contacten gaan er tevens specialisten op vrijwillige basis naar de Filipijnen om daar in ziekenhuizen te opereren. Tegelijkertijd wordt dan kennis overgebracht op doktoren en verplegend personeel en worden ze wegwijs gemaakt met diverse medische instrumenten.

Woorden schieten tekort om de dankbaarheid voor deze initiatieven te tonen, maar er zou weinig van de grond zijn gekomen als de stichting niet een beroep zou kunnen doen op een schare van zo’n 50 vrijwilligers. Gemiddeld wordt er zo’n 200 uur per week gewerkt voor de Filipijnen en dat is iets om trots op te zijn. Of het nu gaat om het sorteren van kleding of het assisteren bij transporten; het gezegde ‘vele handen maken licht werk’ gaat hier zeker op!


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.