mobiele versiecomputer versie
RSS

hhcp.nl

mobiele versie

HHCP | De geschiedenis

Een dorp in Salland dat hulp biedt aan een Aziatisch eilandenrijk. Hoe klein is de wereld geworden? Het geeft helaas ook aan hoe ongelijk en onrechtvaardig het is verdeeld in de wereld.

Geschiedenis ontstaan van het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen

Ben Schoorlemmer (1994) | HHCP | De geschiedenis
Ben Schoorlemmer (1994)

In 1990 vroeg missionaris Ben Schoorlemmer aan het echtpaar Schoorlemmer de bevolking in Baguio te helpen, nadat deze stad getroffen was door een aardbeving. Met medewerking van de plaatselijke parochie werden in één maand goederen zoals etenswaren, kleding en naaimachines ingezameld. Deze goederen werden met medewerking van PAL (Philippine Air Lines) naar Baguio gevlogen.

Hierna bleven de mensen goederen aanbrengen en werden er dozen ingepakt om verscheept te worden. Het werd echter te veel om dit in maandelijkse zendingen van 20 kg te doen.
Daarom werd contact gezocht met een bootmaatschappij, die bereid was tegen een redelijke prijs een 20 ft container te verschepen. Eerst waren het nog 20ft containers, maar na 2 jaar werd het een 40ft container.

Nadat eerst kleding en schoenen werden verscheept, breidde zich dat al snel uit tot allerlei soorten verbandartikelen. Tevens nam de hoeveelheid goederen toe en ook het aantal containers dat per jaar werd verscheept.

Nu gaan er allerlei verbandartikelen, ziekenhuisinventaris, medische instrumenten mee en worden er jaarlijks 3 à 4 40ft containers verscheept. Tevens gaan er telkens 2 à 3 specialisten voor 5 weken gratis onderzoeken en operaties verrichten in verschillende ziekenhuizen waar al eerder goederen en medische instrumenten via de H.H.C.P. naar toe zijn gezonden.

Door het verzamelen en versturen van naaimachines en allerlei lappen stof zijn op verschillende plaatsen naaicentra's opgericht, waardoor veel vrouwen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.  

Via speciale gelden en met behulp van De Wilde Ganzen en N.C.D.O. hebben we een dubbel klaslokaal voor gehandicapte kinderen in Buhi kunnen bouwen en een operatie- en verloskamer voor het General Hospital in Mambajao op het eiland Camiguin.

Veel scholen zijn voorzien van schoolmateriaal en inventaris van scholen uit Nederland.
Vooral nu worden veel ziekenhuisgoederen als bedden, rolstoelen en allerlei medische instrumenten naar de verschillende ziekenhuizen in de Filipijnen gezonden, want veel ziekenhuizen zien er armzalig uit. Het is een blamage om in zo'n slechte situatie zieke mensen te moeten verzorgen.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.